Wednesday, June 24, 2009

Maha suci Allah

>>>petikan akhbar kosmo,24/06/09

Wajah hilang akibat penyakit aneh


MADIUN - Tumini iaitu seorang wanita yang tinggal di Desa Nglanduk, Kecamatan Wungu, Kabupaten Madiun, Jatim di Indonesia menghidap penyakit aneh apabila lubang sedalam 10 sentimeter terbentuk di bahagian tengah kepalanya, lapor sebuah akhbar semalam.

Suami Tumini, Marto menyatakan kedua-dua mata isterinya, hidung, dan bibir hilang manakala dagu serta keningnya sahaja yang masih ada.

"Selama bertahun-tahun, penyakit tersebut terus mengganas di bahagian wajah isteri saya. Dia tidak dapat melihat kerana tidak ada mata," kata Marto.

Dia berkata, isterinya tidak dapat bercakap kerana dia tidak mempunyai bibir kerana lubang itu selebar 10 hingga 15 sentimeter.

Marto berkata, penyakit itu dihidapi oleh isterinya hampir 30 tahun lalu dan mula dikesan ketika dia berumur 20-an.

Penyakit itu bermula dengan bintil berupa jerawat di hidung sebelum membesar dan gatal, jelas suaminya.


>>> Subhanallah...aku sengaja letakkan artikel ni untuk kita semua menginsafi diri dan mensyukuri segala nikmat yang telah diberikan Allah kepada kita semua. Jangan pula kita menkufuri nikmat yang diberikan ini.Hari ini mungkin kita dikurniakan dengan wajah yang sempurna. Tapi kita mesti ingat, tidak mustahil suatu hari nanti Allah SWT akan menarik balik nikmat yang DIA berikan kepada kita kerana kesilapan kita sendiri. Sebagai contoh,Kita tengok muda-mudi bahkan yang peringkat 'tua' masa kini begitu ghairah menjalani pembedahan plastik semata-mata untuk kelihatan hebat atau cantik pada pandangan mata manusia semata-mata.Apakah HUKUM kita lakukan semua ini??? na'uzubillah..Apa sebenarnya tujuan utama lain kita dihidupkan selain dari beribadah dan menyembah patuh kepadaNYA??? Sama2 kita fikirkan..Betapa rendahnya akidah kita hari ini,sebagai umat akhir zaman. Walhal,kita sebagai seorang muslim Ahlus Sunnah telah diajarkan bahwa setiap benda itu adalah dalam Qadha dan Qadar Allah swt.Setiap perkara yang diciptakan sejak azali samada BAIK atau BURUK itu ada HIKMAH nya. Kita ini bukan puak atau golongan QADARIAH(yg termsuk dlm 72 puak yg ke neraka) yang mendakwa Allah swt itu tidak mentakdir sesuatu melainkan apabila sesuatu itu berlaku terlebih dahulu.Mereka ini menafikan adanya Qadha dan Qadar Allah taala itu. Wallahu'alam..


>>>Jadi bersyukurlah dengan apa yang ada pada kita ini

>>>Marilah sama-sama kita perbaharui iman dengan mengucapkan Kalimah tauhid, Laa Ilaa ha iLLa ALLAH..


No comments: